Nära döden upplevelse på havet

Vi kom fram till Zanzibar för ungjefär tre dagar sedan och har haft det alldeles för bra för att jag skulle ta mig tid för att blogga. Fint väder, vita stränder, god mat och trevliga människor! Skulle gärna göra er avundsjuka med bilder, men kan inte lägga in dem just nu.
Jag och Fia bor i en bungalow, eller hur det nu stavas, och har utsikt ut över havet och stranden. Hotellets restaurang ligger precis brevid också. God mat, oftast, fast lite små måltider. Jobbigt för mig som är ganska stor i maten...

Efter två dagar i solen, eller faktist efter första dagen i solen, blidde vi röda som kräftor, och tänkte att en båttur med snorkling och simmning med delfiner skulle sitta fint. Trodde vi ja... Ute på havet trodde jag seröst att min sista stund var kommen. Vågorna var höga som hus och stranden låg alldeles för långt borta. Nu kanske ni trodde att vi satt på en lite lyxigare båt med två våningar och glasbotten, en sådan där båt där säkert hundra personer får plats på. Då misstar ni er. Vi satt i en liten roddbåt ungjefär. Och det var jag Fia och fyra turister till. Jag la även märke till att det inte fanns några åror i båten, så om motoren skulle strula skulle jag puttat i en av "guiderna" så de fick dra oss tillbaka i land.. Till råga på allt blev jag båtsjuk, vilket kanske inte är det roligaste när man vet att man har flera timmar på havet framför sig, (om man nu skulle överleva).

Efter att ha letat delfiner ett bra tag, i lite regn och höga vågor började vi dra oss tillbaka mot land. Tack och lov fick vi se några delfiner vid båten i sista sekunden. Synd att vågorna var så höga, man vågade ju inte riskera livet för att få bada med delfinerna.
Kul att vi spenderade 25 US dollar för en nära döden upplevelse.

När vi sedan var på väg tillbaka till hotellet i bilen öste regnet ned, och det var storm.

Så nu sitter jag här, dyngsur, och bloggar. Men ute börjar det klarna upp.


Marangu's mytDenna kvinna star avbildad som staty pa ett vattenfall i Marangu. (Bilder pa vattenfallet far ni se en annan dag, da detta internet for tillfallet har latit det tagit en timme for mig att ladda upp bilderna till det forra inlagget).
Hon blev med barn utom aktenskapet och skulle darfor straffas med doden genom stening. Hon tog da hellre sitt liv an att lata sig dodas. Sa hon tog sig upp pa vattenfallet och tankte hoppa, men tvekade. Nar han vande sig om stod en geopard och iaktog henne. Hon snubblade da nedfor vattenfallet och dog.

Detta ar dock bara en myt, for att locka turister till vattenfallet. Iaf om man ska lyssna pa manniskorna som bott dar i hela sitt liv, och aldrig hort talas om henne.

Pa onsdag borjar min och Fias langa resa mot DAR ES SAALAM, varifran vi ska ta baten till ZANZIBAR pa torsdagen. Bussturen tar ca tio timmar harifran till DAR, sen har jag ingen aning om hur lang tid det tar med baten. Men troligtvis har jag internet pa ZANZIBAR. Sa mer bloggning da.

PS. TILL FAMILJ OCH VANNER: DET AR FULLT TILLATET ATT KOMMENTERA INLAGGEN!!!!!!
CIAO PA ER SA LANGE.

Vad e en Dalla dalla?Detta ar en dalla dalla.
Den plockar upp manniskor fran gatan lite som en buss. Den har nagra speciella stopp, typ slutstationen. Men for ovrigt plockar den upp manniskor som star vid vagkanten. Att ta sig in till stan (tar ca en halvtimme) kostar ca 3 svenska kronor. Den har ingen speciella tider, utan det kommer o gar mest hela tiden. Det finns nagra sittplatser i dem, men forutom det star folk upp och de proppar den sa full det bara gar, pluss lite till. Sedan ar det bara att tuta och kora.

Lite bilder fran helgen


Var vandring genom regnskogen pa Kilimanjaro.


Naturen pa Kilimanjaro.


Var hydda i Marangu, den lilla staden dar vi bodde i helgen nara Kilimanjaro.


Tanzania

Tanzania.
Detta land styrs inte av sex, pa samma satt som Sverige. Har styrs allt av pengar, aven fast tillgangen ar begransad. Pa gatan kan barn komma fram och tigga pengar. Av olika anledningar kan man inte bara stracka fram en summa pengar till dem. Hur skulle det se ut? Hur manga manniskor skulle komma fram efter det? Vad skulle pengarna anvandas till?

Har gar alla i kyrkan pa sondagarna.  Detta land ar inte som Sverige eller Grekland nar det kommer till sex. Har ser inte folk efter en pa det sattet. Har betyder en puss pa kinden i princip att man ar gifta. Homosexualitet exicterar inte har. Det ar tabu. Man och man kan halla varandra i handen, men det betyder inte att de ar ett par, mer en vanskaplig gest.

Men alla manniskor ar medvetna om pengar. Det finns mycket fordommar mot 'vitingar'. Ja, men visst har vi alla vita pool? 3ariga barn vet att vi har mer pengar an dem och staller sig garna forundrade och spanar pa oss, och som sagt, fragar garna efter pengar. Och visst har jag gett bort lite pengar i vissa tillfallen. 100 shiling ar mindre an en svensk krona, och det far de ganska mycket frukt for, men knappast lim.

Manniskorna pa gatan ar valdigt trevliga och hjalpsamma. De pratar garna och nastan alla man gar forbi halsar. Det ar inte alltid latt nar man gar pa stan och hundra pers halsar och fragar hur man mar.
Tank om Svenskar kunde vara lite mer utat. I Sverige fragar man sig varfor nagon satter sig brevid en pa bussen fasten det finns andra lediga platser. Men har ar alla vanner med alla. Det ar sa det borde vara, overallt.

Kilimanjaro turen avslutad med armar och ben i behall

Tre timmar, atta kilometers vandring, 2700 meter upp i berget, och sa ned igen. Flasande guiden i nacken. Efter tio minuters vandring var naturen inte sa lockande langre. Ackta Djungelboken kansla med lianer och stora krokiga trad, men med en uppforsbacke pa 8 kilometer, da borjar konditionen tryta.

2700 meter upp, ligger forsta lagret. Dar var det ganska kallt. sakert bara nagra plussgrader. Fast med apor svingande i traden blev det lite mer intressant. Sa bland dimma och kyla borjade var vandring ned igen. Utmattade.

Nasta gang blir det till att ta sig till toppen for en riktig upplevelse, detta var bara en lang skogspromenad med omma fotter och ben, och traningsverk pa kopet. 500 kronor for en skogspromenad pa Kilimanjaro vore ju natt...
Det basta av allt ar anda att jag nu kan saga "Kilimanjaro? Ja dar har jag klattrat"!

(Kommer troligen en bild fran turen imorgon).

Kilimanjaro

Glomde meddela er att vi ska klattra pa Kilimanjaro pa lordag. Det ar ju darfor vi aker till Marangu. Bra minne dar Tove. Det ar Sofia som har koll pa laget, jag bara flyter med. Robin och Maja ska vi inte traffa igen foren Zanzibar (25e aker vi dit).

Nu blir det nog tyst i bloggen tills mandag eller tisdag. Nagon av dem dagarna KANSKE vi ska fa en tur till vishan och besoka en masajby. DET NI! Far se om det blir natt.


Om ni undrar over vadret har ar det varmt och fuktigt, men ganska molningt och regnigt dar jag bor i Sofias familjs hem. Men har i stan (ca trettio minuter med dalla dallan, kosstar ca 3.50 SEK att aka) ar det ofta soligt och man har ofta for mycket klader pa sig..

Ikvall ska vi forsoka oss pa att baka brodet chapati (indiskt) men ats mycket har.
Och utanfor vart fonster sag vi igar fodseln av nagra valpar, fran vart fonster. Gardshunden som fick bebisar. Nu hor man hur de gnyr pa natten.

Natinaldjuret.


Paminner om manga killar jag dejtat..


Wild Africa

Helluu alla glada dar hemma i stugorna!

Nu har jag antligen kommit in pa internet har i Arusha, en halvtimme med dalla dalla fran Sofias hemby, pa vishan. Jag och Sofia har vandrat runt i staden idag. Jag var radd for afrikanerna i borjan, men de ar valdigt trevliga hela bunten. Halsar garna och pratar. Jag kan dock inte spraket sa bra, femhundra olika halsningsfraser beroende pa om man ar yngre, jamnarig, eller aldre osv. Sa jag springer runt och sager "asante" till allt vilket betyder TACK.

Igar kvall kom vi hem igen till Sofias jatte trevliga familj efter 2 dagars safari.
Forsta dagen var det safari vid 'Lake Manyara", dar sag vi en hel dros med olika sorters djur. Daribland elefanter, bufflar, giraffer och lejon nagra meter fran bilen (vilket ar mycket ovanligt att fa se dar) + apor, zebror, gnuer och hundratusentals flamingos.. aa you name it.

Igar var vi vid Ngorongoro-kratern. Mitt pa slattern. Dar bor det mycket masajer i bergen och de vallar sina kor pa slatterna. Dar sag vi forutom alla djuren vi sett dagen innan flodhastar, noshorningar, olika sorters antiloper och nagra vildgrisar (Pumbor).

Det var jatte fint dar, onskar jag kunde bjussa pa nagra bilder.

Pa fredag blir det Marangu, dar vi ska spana in staden. Dar ska vi bo i ett missionars gaststuga och de ar valdigt inne pa att laga all mat till oss.

For ovrigt sa finns det inte sa mycket att beratta forutom att det ar val precis som man tankt det, blandad fattigdom, manniskorna bar vattenhinkar och bananer pa huvudet. . .
Ciao sa lange.

Min dator har kraschat...

Min dator gjorde det väldigt lägligt att krascha nu när jag skulle lägga in bilder på mig och min stora ryggsäck.. Jag testar just nu ett restart program, om det inte funkar inom den närmaste timman blir det ingen bild.. (Detta är morsans dator för er som är tröga).

Kan ändå meddela er att mitt plan går klockan 21.00 från arlanda, där jag ska möta upp Robin, som jag aldrig tröffat förut. (Sofias kompis, pojkvän), som jag sagt ska vi alla fyra resa runt i Afrika.
 Första en, två nätterna kommer jag och Fia sova hos hennes värdfamilj, då får jag se hur hon bor och vad hon gör där, är jätte nyfiken. Sen åker vi på safari en heldag. Kostar 3000 svenska kronor, så jag antar att det är det bästa safarit vi kan hitta i Tanzania.
 Kilimanjaro första etappen står också på schemat. Vi ska även besöka en stad, vars namn jag glömt.
Sista veckan blir det Zanzibar (paradiset på jorden tydligen). Solsemester och turistturer.

Kommer försöka uppdatera i min blogg om det går. Jag vet att det finns internet i Sofias stad. Kan försöka föra över bilder, men det är tveksamt om det går.

Ciao.

Tove kämpar för att hålla sig vaken

Jag är helt sluuut... Har arbetat tolv timmar i sträck idag igen.. Fjärde dagen i rad. Nu är jag slut som människa.

Men imorgon kommer min belöning. Då bär det av mot Tanzania. =D. Packar för fullt här och ska springa ned på stan imorgon bitti (eftersom jag knappast hann det idag, grrr), och fixa det sista små sakerna som att växla pengar och införskaffa sig lite tvål.
Solbrillor behövs också. Om det nu blir sol där borta under denna regnperiod.

Jag hoppas att jag kan få lite tillgång till internet där borta så jag kan ge ifrån mig lite livstecken till er. Men för övrigt så ber jag er alla att INTE RINGA MIG skriv hellre ett sms någon gång sådär, det är ju jag som betalar om någon ringer, det blir ett dyrt samtal kan jag garantera, smisk blir det på er i så fall! (Jag lovar att inte svara i vilket fall).


Denna packas smockad för tillfället.. Tove pressar!  

Till er alla som behöver ett gott skratt

Tove hade bestämt sig för att klockan ÅTTA då skulle hon minsann redan sussa. Men sedan skickade någon DETTA, och jag håller på att skratta ihjäl mig! Och jag skojar inte.

Kan ni gissa vem av karaktärerna som är jag om 20 år?

För övrigt så drar jag ju fortfarande på fredag. Det ska bli latjoooo! wihooo.

Tove ska sova efter en 12 timmars arbetsdag...

Tove har arbetat och slitit sedan 05.30 imorse. Hon gick för övrigt upp klockan fyra... Och det ska hon göra imorgon också, för er som ville veta. Tyck synd om mig nu.

Å för er som är nyfikna. Jag har tagit en massa sprutor och mediciner inför afrika resan för några veckor sedan. Dessa är: Hepatit, (A eller B, har ingen koll), Gula febern, utan läkar intyg så kommer man inte in i landet, (Tanzania). Malaria tabletter tas en gång om dagen från den dagen jag åker (fredag), något mot turist diarré... Det var nog allt.

Yo ho, nu ska jag sova serrni. jag bloggar lite imorgon efter min fika med mr Amerika (som just tillbringat fyra dagar i Budapest). Måste ju säga hej svejs till honom innan jag åker.
Ciao vänner.

Piratpartiet vaddå?

Hur kan Sverige vara så jäkla opolitiskt och själviskt att vi skickar Piratpartiet till Bryssel för att representera Sverige? Visst att alla partier någon gång har startats med en grund på en enda enskild fråga, men att representera ett land när allt man tagit ställning till är att man vill legalisera fildelning måste vara ett stort fucking jäkla skämt! Kom igen.. Ge det några år, låt de ta ställning till politiska frågor innan de skickas till Bryssel. Vi fajtas väl för en bättre värld, med frågor som rör arbetsmarknaden, miljön och fattigdom. Inte fasen lär de andra länderna vara intresserade av att ladda ner musik när deras folk svälter...

Bra där Sverige! Vi har grävt vår egen grav. Jag ska härmed avslöja att jag utvandrar från Sverige vilken dag som helst nu.
Och ni som inte röstade igår för att ni var för lata: Fyy på er, ni behöver för övrigt inte klaga på att piratpartiet sitter där de sitter nu.

Tove är så jäkla bitter på detta tröga land...

Inför Afrika


Det är läge att visa er denna super coola backpack ryggsäck jag ska släpa på i Afrika. Som ni vet bär det av på fredag. Prima lajbans!

Inför Afrika.

Som ni kanske vet så drar jag till Afrika om fyra dagar. På fredag närmare bestämt. Ni ska få höra lite mer om detta senare. Ska nu åka iväg för att spana in en väska som jag troligen kommer att låna till den tre veckor långa vistelsen.
ciao.

Detta har jag gjort den senaste veckan...


Rökt...

Druckit öl..

Rökt lite mer...

(Inga predikande kommentarer om att det inte är bra att röka tack).

Nu är Tove på topp igen

Dags att ta tag i sitt liv igen. Efter en hel vecka av att bara vara off har Tove nu kommit fram till att det är dags att leva igen. Kom ihåg att det som inte är värt att sörjas inte ska sörjas. Om något däremot är värt att sörjas, tänk på något annat.

Dags att ta tillbaka bloggen till sin normala nivå...
Se u later aligator.

RSS 2.0