Tanzania

Tanzania.
Detta land styrs inte av sex, pa samma satt som Sverige. Har styrs allt av pengar, aven fast tillgangen ar begransad. Pa gatan kan barn komma fram och tigga pengar. Av olika anledningar kan man inte bara stracka fram en summa pengar till dem. Hur skulle det se ut? Hur manga manniskor skulle komma fram efter det? Vad skulle pengarna anvandas till?

Har gar alla i kyrkan pa sondagarna.  Detta land ar inte som Sverige eller Grekland nar det kommer till sex. Har ser inte folk efter en pa det sattet. Har betyder en puss pa kinden i princip att man ar gifta. Homosexualitet exicterar inte har. Det ar tabu. Man och man kan halla varandra i handen, men det betyder inte att de ar ett par, mer en vanskaplig gest.

Men alla manniskor ar medvetna om pengar. Det finns mycket fordommar mot 'vitingar'. Ja, men visst har vi alla vita pool? 3ariga barn vet att vi har mer pengar an dem och staller sig garna forundrade och spanar pa oss, och som sagt, fragar garna efter pengar. Och visst har jag gett bort lite pengar i vissa tillfallen. 100 shiling ar mindre an en svensk krona, och det far de ganska mycket frukt for, men knappast lim.

Manniskorna pa gatan ar valdigt trevliga och hjalpsamma. De pratar garna och nastan alla man gar forbi halsar. Det ar inte alltid latt nar man gar pa stan och hundra pers halsar och fragar hur man mar.
Tank om Svenskar kunde vara lite mer utat. I Sverige fragar man sig varfor nagon satter sig brevid en pa bussen fasten det finns andra lediga platser. Men har ar alla vanner med alla. Det ar sa det borde vara, overallt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0