I trappuppgången i väntan på hissen

Jag och Angelica väntar på hissen. Då kommer det in en kvinna. Hon lyssnar på högtalarna på sin mobiltelefon. Där spelar hon typ arabisk musik. Alltså betyder detta att jag och Angelica också får lyssna på denna musik.

Jag, som aldrig kan hålla igen mina skrattattacker försökte verkligen hålla den inne när tystnaden mellan oss alla tre endast överöstas av musiken. Jag tittar ner i golvet och försöker andas utan att tänka på min skrattattack som är på väg upp. Jag vet att Angelica känner likadant.

När det till slut blir så påtryckande är jag tvungen att kolla på Angelica och sen börjar jag asgarva. Helt ut i luften. Stackars kvinnan måste vetat att jag skrattade åt hela musik situationen.

Det var verkligen inte något personligt. Bara hela situationen som var så lustig.


Datan crashad en aning

Ursäkta dålig uppdatering. Min dator fick ett fnatt igår och bestämde sig för att vara halft som halft crashad. Jag försökte starta den säkert fem gånger men den hakade upp sig varenda gång. Jag bestämde mig för att ge den natten på sig, inte fören då skulle jag börja oroa mig för mina bilder på datan. Tack och lov bestämde den sig för att uppdatera sig själv när jag startade den på morgonen. Tack.
Skönt.

Nu är jag tillbaka.

Sinnerman


Tove har spinnat...

... spinning är ett svårt ord att böja..

Tove har spunnit.. Tove har spinnat... Tove har spinnit... Ni vet vad jag menar. All den negativa energin, BORTBLÅST. Nu lyssnar jag på Guns, och jag har absolut ingenting att blogga om. Jo just det, glöm inte att det är eurovision första delfinalen klockan nio på ettan ikväll.

Ciao så länge.

Ja jag slänger väl upp min nya favvo låt av Guns. Sorry dålig kvalité, men spana in Axl alltså, han måste ju vara hög på nått (eeeeeeeeh..), i vilket fall ganska skojigt när han dansar omkring.
Buddha visste också det jag försökt förmedla

"All that we are is the result of what we have thought. If a man speaks or acts with an evil thought, pain follows him. If a man speaks or acts with a pure thought, happiness follows him, like a shadow that never leaves him. "

- Allt vi är, är ett resultat av vad vi tänkt. Om en man pratar och agerar efter en ond tanke, kommer olycka att följa honom. Om en man pratar och agerar efter en ren tanke, kommer lycka att följa honom, som en skugga som aldrig lämnar honom.


"All wrong-doing arises because of mind. If mind is transformed can wrong-doing remain?"

"Alla fula-handlingar uppkommer från tanken. Om tanken ändras kan fula-handlingar fortfarande existera? "

- BUDDHA

 


Tove är ett PMS barn

När jag har pms blir jag en extremt o-pratglad person. Helst får alla bara hålla snattran alltså. Allt som kommer ur människors munnar under denna period är helt oviktigt och bara irriterande och störande att lyssna på. Men jag ber er, ta det för tusan inte personligt, det går över om någon dag sådär. Och ingen av mina irriterande eller korta kommentarer är allvarliga.

Antar att de mest positiva människor behöver få ha lite negativ energi att sikta ut, annars skulle vi nog bli galna.

Men som sagt, det är jobbigt att lyssna på onödiga saker, så säg ingenting onödigt, säg bra saker. Det är heller ingen idé att ni försöker låta smarta, då blir jag bara ännu mer irriterad. Låt mig va en stund bara.

Älskar er alla om en stund igen. =P .
Kram


Busshållplatsen är som kor vända bort från vinden

Har ni tänkt på hur man alltid står halft vriden med ögonen på vägen därifrån bussen kommer att komma ifrån, när man väntar på bussen. Det spelar ingen roll om bussen inte kommer förens om tjugo minuter, man står ändå där, och väntar, med ögonen på vägen. Det är som att titta på en kastrull med vatten som ska kocka, ju längre tid man tittar, ju längre tid tar det för vattnet att kocka.

Det måste minst sagt se ganska komiskt ut. Alla människor på en busshållplats tittar åt samma håll, går att jämföra med korna som står vända från vinden. Tror det är mitt nästa projekt att fånga på bild, busshållplatsen, inte korna. 

 


Tove faller för de med minst röster

Tove och Fia ska gå på Peir Pressure festivalen den 20 juni. Så jag var inne på deras hemsida. Där hade de en tävling mellan tio olika (väldigt bra) band. Eftersom jag ville vara rättvis så lyssnade jag på alla tio grupperna. Trots att en av dem endast hade en enda röst. (Jag tänkte att de säkert var så dåliga att jag inte skulle kunna lyssna på en hel låt). Tji fick jag. Jag lyssnade på alla tre låtarna och var helt tagen av dem.


Å jag är väldigt kräsen när det kommer till musik. Den här gruppen var extremt bra alltså, med ett eget musikaliskt sound, pluss en helt suverän sångare! Jag kan inte förstå varför de bara fått en röst, medans den grupp som ledde hade över 2000 röster. Måste vart någe fel på folks öron?


Lyssna på Smash into pieces och deras låtar här, och gå in och se om jag och mitt musikaliska öra har rätt eller fel.


Här är en låt också.

Tove och Kajsa rockar loss på centralbaren

Gårdagskvällen blev hel lyckad. Jag och Kajsa hade djupa fylle samtal (jag var iaf en aning berusad).


Hallå mitt  "west side" grej kom ut lite fel...


Sover Kajsa?


Vi träffa Dregen.


Bilder från Bergadagarna

Tove, Ida och Angelica passade på att ta oss till vår gamla skola under lördagen för att titta på alla skojigheter det arrangerades där för dagen.

(Eftersom Tove inte hade med sig sin egna kamera så stal hon ett fåtal bilder från Ida, kolla hennes blogg här)

 
 

Självklart var Ida med också. Men jag är för feg för att sno en bild och slänga ut här på henne. Men vi kan låtsas att Clownen är hon.
Puss och tack för en trevlig vår dag.


Där ligger min...

...spar-kisse helt avrättad på min säng. 

(Jag har tappat bort mitt bank kort och mitt legg, om någon finner det, kontakta mig). 

 

En liten hyllning till Ronnie James...

...som gick bort i någon sorts mag cancer för en vecka sedan. Men musiken lever kvar.
Här är en låt från DIO. (Ronnie var även med i Black Sabbath och Rainbow). Diggar hans röst.

Vila i frid.


Sova är skönt

Det var tänkt att Tove skulle pallra sig ut å ta sig några öl eller nått ikväll.
Men tänkta sig, nu ligger hon i sin säng. Och sover.

God natt alla mina darlings som inte ville/kunde göra något idag, och alla ni som inte hörde av er och frågade om jag ville glra nått och alla andra också.
Imorgon är det Bergadagarna. :)


Sandy och Danny gifter sig

Idag avslöjade Angelica att hon och Mathias ska gifta sig nästa sommar! :O . Jag blev så glad att jag fällde några tårar. (Så glad att det känns som att det är jag som ska gifta mig, men det är alltså Angelica och Mathias som ska "gå samman i helig cermoni", inte jag).


Jag hittade ingen annan bild på er, men den här visar ert rätta jag. (:

Jag är sååååå glaaaad! Jag ska äntligen få vara med och fixa en möhippa åt min vän. :O . Kul, kul, kul!

Grattis på er darlings! *Mwoha*


Angelica och Toves rockband

Tove och Angelica ska starta band. Camilla ska sjunga. Tove ska spela elgitarr och Angelica dragspel. Vår första låt går ungjefär såhär: "DÖ MYGGA MYGGA DÖ". Vi sjunger dock inte, vi skriker ut det.
Och vårt namn är Boysenberrys, och våra låtar är kända för att bara vara en minut långa.

Någon som vill vara med på munspel?

Tove pratar LOA

Alltså, Tove känner en stor lust att dela med sig av en hel vetenskap. Så jag gör väl såhär, jag slänger ut första delen av filmen här. Det är för övrigt en vetenskap, inget hokus pokus.

Och som Charles Haanel säger i sin bok: " ...Teaches the use of Minds Power, true Mind Power, not any of the substitutes and perseversions; it has nothing to do with Hypnotism, Magic or any of the more or less fascinating deceptions by wich many are led to think that something can be had for nothing".

Det skadar inte att lyssna då va?


Titta på den här

Jag gråter ögonen ur mig varje gång jag ser den alltså.


Tove och Angelica funderar över meningen med livet

Tove och Angelica arbetar. Då börjar vi en vild diskussion om vad meningen med livet är. I allt detta flummande säger Angelica att meningen med livet är detta:

"Vi är panikartade över att inte ha något att göra".

Det var alltså meningen med livet enligt henne. 

(Jag skrattade åt detta påstående resten av dagen. Sitter just nu och skrattar ihjäl mig och gråter. Det är en sådan där sak man kan tänka tillbaka på och börja asgarva åt typ när som helst, kanske mitt i ett viktigt möte med en chef?)

Vidare ska jag väl berätta att hon i alla fall kom fram till att meningen med livet var lite mer invecklat än så.

Tove tycker nämligen att meningen med livet är att ha ett större syfte än sig själv. Till exempel våra känslor, de är egentligen större än människans jordiska kropp. Jag kan inte riktigt se att känslorna hör samman med kroppen egentligen, något som såklart låter helt absurt i de flestas öron, men för mig som läst alldeles för mycket filosofi och psykologi shit låter det istället helt logiskt korrekt. Känslorna är alltså större än oss, därför bör alla sträva efter de största och starkaste känslorna av dem alla, svepa in alla tankar och alla handlingar i lycka och kärlek (thihi).
Lever vi efter det har vi hittat en liten pusselbit av det stora hela, och en mening med vårt liv.

I vilket fall så kom Angelica till slut fram till att vårt syfte endast består i att "upprätthålla balansen i ekosystemet, precis som alla andra varelser på jorden". Det lät väl också som ett litet större syfte än dig själv?

Vad tror ni att meningen med livet är?


Man ska vara snäll också

Som jag och Mangs pratade om härom veckan. Man kan vara trevlig, och så kan man vara trevlig.

Det vill säga. Man kan vara uppfostrad att vara trevlig gentemot de människor man möter, just för att man helt enkelt är uppfostrad att vara det. Sedan kan man vara trevlig för att man inte pallar visa sitt rätta jag, det vill säga, du är otrevlig innerst inne, du kanske bara vill ha ut något för dig själv av situationen, en falsk fasad helt enkelt.
Sedan finns det dom som faktist är trevliga från hjärtat. Sånna som blir glada av att göra andra männsikor glada. Sådana som helt enkelt inte vet sämre. Det är sådana människor man får en sådan där varm känsla av att vara runt. En person som utstrålar en sådan värme är någon som man själv vill vara, och bör vara.

Dessa olika typer av människor är väldigt enkla att se skillnad på. Speciellt om man som mig studerat psykologi och beteendevetenskap (på amatörnivå, inte skolnivå). Fråga dig själv vilken sorts känsla personen i fråga ger dig, sen vet du.


Henry Ford hade en vision

"There isn't a person anywhere who isn't capable of doing more than he thinks he can."


De enda begränsningarna är de ni människor sätter själva. Alla sa att Henry Fords vision var helt befängd. Men vad klarade inte han lixom?

Om ni tänker efter ordentligt alla läsare. Allt som någonsin har skapats, har skapats ur en tanke. Ganska fashinerande att tänka så stort egentligen, eller hur? Det kan inte finnas några begrännsningar för vad en mänsklig hjärna kan skapa när du tror på en tanke.

"Either way you think you can or cant you are right".
- Henry Ford 

Robert Collier visste

"All power is from within and therefore under our control".
- Robert Collier

(något som Tove för övrigt erfarade under helgen).

Toves tå...

Under nattens gång, jag vet inte hur det hände eller vart det hände (någonstans på båten) så gick min tå av.

Jag vaknade på morgonen klockan tio(?), hade då sovit i två timmar ungjefär, men något så fruktansvärt ont i tån. Stortån. Jag kunde inte vicka på den och den var blå.

Alltså, ingen huvudvärk, bara ont i tån. En av de åtta tjejer vi var fick titta på tån och vi kom överens om att det inte var någon bråttska till sjukstugan, för då hade jag inte fått dricka något på morgonen. Så jag vandrade från den stunden runt haltandes med en enda sko, eftersom jag inte lyckades få ner foten i den andra skon, vilket måste sett ganska lustigt ut. Jag blev också känd från den stunden som "den där tjejen med den brutna tån". Den där båten var visst inte så stor som det kunde verka, eftersom vart jag än gick så frågade folk "hur mår tån"? Till och med när jag gått av båten så frågade folk hur tån mådde, folk jag inte hade en aning om vilka de var...

Mitt svar idag, den är blå och stor som en potatis. Och jag har fortfarande ingen aning om vad som hände, och då var jag ändå inte överdrivet full. Kanske borde ta mig till sjukhuset...
Men jag kan vicka lite på den så den är inte helt av i alla fall.


Partying with the rockstars

På båten råkade jag på något underligt vis hamna i ett av rockbandens hytt. De fick (såklart) för sig att jag var en groupie som var ute efter att sätta på dem allihopa. Vilket jag inte alls var.
 
 Av någon anledning så hängde jag ändå med en av dem resten av kvällen. Han försökte få mig till hans hytt och jag vet inte vart resten av natten (vad hade han i tankarna tro?). När jag sa att "it aint going to happen", så var anledningen (såklart) att jag hade pojkvän, och/eller att jag bara spelade den "fina flickan" men att jag egentligen (såklart) ville ha honom. Nej, i hans huvud så hade det ingenting att göra med att jag kanske inte alls spelade någonting och att jag helt enkelt tyckte att han var ganska patetisk. Jag sa om att han ville ha något sånt så fick han ta någon av sina groupies, men det var tydligen inte samma sak, och på något underligt sätt så hängde vi resten av natten ändå. (Troligtvis för att han förväntade sig något i alla fall).

Så detta är alltså grejen att vara rockstjärna? Alla tjejer blir billiga (eller gratis?) runt er och ni kan få dem på beställning. Bara att be någon hämta några stycken så är det fixat lixom. Om någon säger nej, då är det inte för att de inte vill, utan bara av den enkla anledningen att de har pojkvän eller av någon annan anledning inte kan. Kul.

Patetiskt.

Nej, tack och lov för att man inte är en av "de där tjejerna". Att man faktist kan stå upp för sig själv och inte är någon annan än sig själv och har en gnutta intigritet. Komiskt att denna rockstjärna skulle hamna med (mattematiskt uträknat) den enda tjejen på hela båten (typ) som inte tänkte sätta på honom.

Tur att man gick av båten med (några hjärnceller färre,) huvudet på plats och värdigheten i behåll.


Sådär såg man ut när man var nästan hemma igen.


Vi rockade båten  


Någon efterhängsen (men snäll) pojk.


Lägg märke till mina tre hakor.

Lördags morgonen. Bara fortsätta partajandet.

  

Finns nog en del roliga historier att berätta om denna kryssning. Kan ju dra dem när jag samlat tankarna och sovit på saken.
Rock on people.


Tove pratar Libertarianism

Tove är faktist lite av en Libertarianist.

"Frihet innebär inte endast att individen både har möjlighet att välja, och måste bära bördan att vara tvungen att välja, den innebär också att han måste ta konsekvenserna av sina handlingar".
F.A Hayek


Libertariaismens tes: "staten ska inte ha någon roll att spela när det gäller hur en individ ska leva sitt liv. En libertarian skulle hävda att sådant som sexuellt beteende, vapeninnehav, och drogbruk inte bör vara föremål för restriktioner från samhällets sida. 
 Det enda undantaget från denna generella princip är den roll som en minimal stat måste ha för att garantera att individens frihet inte kränks". 
Lilla boken med stora tankar om filosofi.

Passar ganska bra in på mig huh? Frihet är trots allt det största jag har (och kärleken såklart). Jag slänger in ett inlägg mer ingående om Libertarianismen när jag har mer tid och ork att försöka förklara mer ingående.

Får se om jag lyckas blogga något imorgon innan jag åker på Bandit kryssning.
Om inte, ha en bra helg allihopa.


Toves goes modeblogin. . .

Angelica har bönat och bett på sina bara knän (det är sant) att jag ska visa henne vilka kläder jag tänkte ha i helgen (ja just det ja, jag ska på Bandit kryssning då för er som missat det, med Angelica). Så nu, sjunker jag ett par nivåer, jag kan ju ingenting om kläder, men jag kör min egna stil. Som bloggen i sig, den har sin charm, likaså mina kläder.
Lika bra att slänga ut bilderna så kan ni alla få ge mig ett tips om vilken av outfitsen jag ska ha dårå. (Shit jag skäms, jag skyller helt fullt ut på dig Angelica).

Klicka på de små bilderna för att förstora.

   

Tove vill tillägga att hatten är avtagbar, likaså halsbandet och örhängerna. Dessutom har hon ett par astajta obekväma jeans på sig... Tänk er in i alla situationer (klädsmässigt). Men tänk mig för tusan inte naken!

(Detta inlägg tog ungjefär en timme att skapa, dels att bilderna behövde tas och kläderna fotograferas, dels för att datan var oändligt seg på att ladda upp bilderna här på bloggen, jag hann läsa om Niccoló Machiavellis filosofi, och spela gitarr pluss starta om datan en gång, innan jag var klar. Tove levde sig för övrigt in i situationen mycket väl, pumpade Guns´n roses på högsta volym och hon är nu redo för partay. Så, nu får ni ALLA för tusan kommentera. Skriv vad ni vill mellan himmel och jord, men visa mig att det var värt besväret).

What can I say? All for you Angelica.


Alexander Graham Bell visste också...

"The most successful men in the ens are those whose success is the result of steady accretion. It is the man who carefully advances step by step, with his mins becoming wider and wider - and progressively better able to gasp any theme or situation - persevering in what he knows to be practical, and concentrating his thought upon it, who is bound to succeed in the greatest degree".

"When one door closes another door opens, but we so often look so long and so regretfully upon the closed door, that we do not see the ones whitch open for us".

"What this power is I cannot say, all I know is that it exist. And it becomes available only when you are in that state of mins in which you know EXACTLY what you want, and are fullt determined not to quit until you get it".


Alexander Graham Bell - arbetade med döva människor. Uppfann bl.a telefonen (vilket somliga säger att han inte alls gjorde, men palla).

Vill någon att jag ska översätta citaten så säg till. Jag kan försöka göra det bästa av de stora orden.


3 olika ämnen på 806 sidor...

Tove läser tre olika böcker för tillfället. Okej jag försöker hålla mig till SLASH. Går fort framåt för tillfället. Filosofiboken läser jag närhelst jag känner för att tänka "outside the box". Dagen min dotter blev galen fick jag faktist hem i brevlådan idag. (Michael Greenberg berättar i boken om hur hans dotter Sally plötsligt drabbas av en psykisk sjukdom). Återkommer till den när jag börat läsa den. (:  
 Brukar kolla efter böcker på CDON.com där kan man simpelt få dem hemskickade i brevinkastet. Väntar fortfarande på en annan (väldigt viktig!) bok.

Okej nu blev det tråkigt babbel för er. Men det kan vara bra att veta vad Tove har för sig när hon inte arbetar ibland.


What are you singing about?

Fia visade mig denna superroliga reklam. Idag sa Angeliva något som fick mig att tänka på den, och jag insåg att det bästa vore att slänga upp den på bloggen så att Angelica kan förstå det roliga med det.
Laugh away people.no words

idag har jag inget vettigt att skriva alls. så lika bra att låta bli.

Fortsättning på förra inlägget...

En liten del av Korinterbrevet 13 (än en gång). Men hallå? Det är ju så bra!

 
"Om jag talar alla språk, både i himlen och på jorden, men inte har kärlek till andra människor, så är jag med mina tomma ord bara en pratmakare som för oväsen. Om jag kan profetera och känner till alla Guds hemligheter och allt som ska hända i framtiden, men inte älskar mina medmänniskor, vad gör jag då för nytta med min kunskap? Om jag har trons gåva så att jag kan flytta på berg bara genom att säga ett ord, men inte har tillräckligt med kärlek till andra så är jag ingenting värd. Om jag ger allt jag äger till fattiga människor, och är villig att dö i min tjänst, men inte älskar dem jag är kallad att tjäna, så kommer mitt arbete inte att ha något som helst värde".

Så vad kan vi alla ta till oss av detta?
Har du allt detta men inte kärlek är du ingenting värd. Men har du enbart kärlek, är du istället värd allt.

Så tolkar jag det i alla fall. Hur tolkar du det?


Stora ord

"Älska, älska. Allt annat är ingenting".
JEAN DE LA FONTAINE

Angående respekt

Ordet respekt direkt översatt förklaring -  det värde som omgivningen sätter på en persons handlingar och dennes åsikter. Du kan inte visa äkta respekt för någon person utan att inte samtidigt älska det ty det slutgiltiga målet med att respektera någon är den andres tillblivelse.

Jag pratade med en vän härom veckan. Jag berättade för honom att den högsta värderingen jag sätter på mig själv och andra människor är respekten till andra människor. Jag skulle aldrig dömma någon pga Utseende eller hudfärg, religion eller levnadssätt. 
 Jag skulle aldrig kunna dejta någon som inte bemöter andra människor med respekt. Man kan alltid ogilla någon, men respekt för denne bör alltid finnas oavsett vad. Ta en arbetsplats till exempel. Där kanske inte alla människor tycker om varandra, men hur skulle det gå att arbeta tillsammans om där inte fanns någon respek?

Min kompis frågade då mig: "Respekterar du alla människor"?

Jag har funderat på denna fråga länge. Och svaret är "Nej". Jag respekterar inte alla andra människor. Allting måste ha sin motsida antar jag. Utan hat skulle det inte finnas någon kärlek eller hur? Så utan en respektlös sida kanske man inte kan känna äkta respekt för andra människor?

Men varför skulle jag respektera människor som inte förtjänar att bli respekterade? Nu pratar vi varken religion eller hudfärg. Det handlar om individen i fråga. Är du en individ som tar glädje av andra människors olycka? Då förtjänar du inte min respekt. Ser du ned på andra människor i din omgivning? Då förtjänar du inte min respekt. Utnyttjar du människor för din egen tillfredställelse? Ser du människor som objekt? Du förtjänar inte min respekt.

Alltså. Har vi kommit till det klara med detta? Jag respekterar människor oavsett religioner eller hudfärg eller levnadssätt. Men är du en idiot utan moral och inte ser din egen falskhet, då vill jag mer än gärna strypa dig långsamt (okej det var att ta i).There´s a fire

And it did start right here...


Akta er så inte Döven tar er

Så tillbaka till Alfapet

Hampus kom nämligen på något helt nytt att skrämma alla barn och småsyskon med. 
För när någon dör, då säger man att döden kommer och hämtar dig. Men när någon förlorar hörseln  då kommer Döven och hämtar hörseln. Hans lillebror som inte har lika mycket makt heter Tondöven, och den med minst makt heter tydligen Närtondöven.

Så, gott folk. Om någon för såntdär himla oväsen så att man blir tokig, berätta historien om när Döven kom och tog hörseln från små barn.En Getparad Är för övrigt en Parad av getter.
Finmatsalt är salt man har på fin mat.

Men Tove vet faktist varken vad HIVsåskleta eller vad en lagerhåv är för något (en håv man använder på ett lager?). Använd fantasin gott folk.


Sova

Tove sov tills klockan var 19.00. När hon vaknade visste hon knappt vem hon var.
Hur kan man sova bort en hel dag sådär?

Till hennes försvar så vaknade hon först vid 05.00, sedan vid 07.00, 08.00, 10.00 och när klockan var runt elva så var det dags att försöka hålla sig vaken. Hon tog sig så småningom upp ur sängen, då var klockan 12.30. När hon ätit frukost och kollat på ett avsnitt av en serie på hennes dator kände hon sig sömnig och föll in i dimman i tron att hon skulle vakna inom en timme igen. Men icke sa nicke. Fyra timmar senare vaknar hon. Tusan också. Det är så ångest skapas.

Men nu när hela dagen ändå gått kan hon ju lika gärna stanna i sängen resten av dagen också, så därför ligger hon i sin säng med datan i knät och funderar på vad för vettigt hon kan hitta på nätet.


Man kan alltid hitte på nye ord

Igår spelade jag, Sara, Hampus och Fia Alfapet hemma hos Sara.

Ni kan ju klura lite på detta så kommer jag tebax imorgon och förklarar hur/(om) vi tänkte överhuvud taget:
Lägg märke till dessa ord:

HIVSÅSKLETA
TONDÖVEN
FINMATSALT
GETPARAD

la just märke till att detta inte var den slutgiltiga spelplanen... Återkommer imorgon gott folk. Nu har jag som sagt planer.

Kurr säger jag bara

Idag har jag shoppat upp alla mina pengar, eller nej, en del av dem. Det var niiiiice!

Nu har jag planer.
Kurr på er

Vad visste Albert Einstein?

"Imagination is everything, it is the preview of life coming attractions".

Albert Einstein

Tove pratar svensk historia . . .

Från början kallades svenskar för Svear. Efter det har svenskarnas smeknamn rullat på av bara farten.

- Snåla
- Själviska
- Sarkastiska
- Satkärring
ar

Vad mer är vi svenskar? Mer ord tack.

Lyssna.

 

Jag har hittat världens finaste låt. Slut era ögon och bara lyssna. Jag vill bara lägga mig ned och skrika och gråta, den sätter sig i alla delar av din kropp och tar över dina känslor.
Jag är kär.


Tove funderar

Det har nu gått fyra månader av det här året. Det är för tusan en tredjedel. Och jag har kommit fram till att jag inte gjort något vettigt alls i år. Jag är inte nöjd med vad jag åstakommit. Ska man sikta högre kanske?
Okej, okej jag har testat en del nya saker och har planer för resten av året, men hallå, vart tog de senaste fyra månaderna vägen? Jag har knappt vart ute och partajat knappt heller. Jag har nog vart lite asocial ibland. Fy tusan så får ju inte året fortsätta, då får jag ångest.

Jag tror mitt arbete håller mig tillbaka lite. Efter jobbet är man så trött att man bara vill sova resten av dagen. (Det gjorde jag igår tex). Visst, visst man uppskattar de små stunderna mycket mer då. Men jag har funderat... Borde det inte vara tvärom i livet? Man har så många bra stunder att det håller en tillbaka från sånt som man inte vill göra? De där glada, spännande stunderna borde vara så många att man inte ens har tid att arbeta!

Då skulle mitt liv vara magnifikt, och alla andras också. Om vi bara kom till den insikten.

Pythagoras

"Så länge människan fortsätter att skoningslöst förgöra lägre levande varelser kommer hon aldrig att uppleva hälsa eller frid. Ty så länge som människorna slaktar djur kommer de att döda varandra".

Pythagoras född 570 f Kr. Måste jag tillägga att denna man trodde på själavandring?


BuckcherryMitt nya mål. Spela denna på gitarr.
Hjälp mig någon?

Afrodans

Idag var jag och Mangs på Afrodans för första gången i våra liv.

Det hela var utan koreografi. Man skulle praktist taget bara göra som läraren gjorde. Eller så gott som. Följa hennes rörelser lite. Jag höll på att garva ihjäl mig under hela passet.

Hittade ett klipp på Youtube som visar ungjefär vad vi höll på med.
Föresten om någon vill prova så säg till, det är gratis på gymmet hela månaden för er som inte har gymkort, att gå med någon som har gymkort. Eller varför inte testa boxning eller spinning?


Toves citat

Härmed välkomnar vi kategorin "Citat" till denna blogg. Inte bara mina alltså, knappt mina alls. Alla andra människor som har något vettigt att berätta.

Håll ögonen öppna.

Idag trodde inte jag, jag visste.

Något riktigt extra orinärt hände idag. Något som jag ville skulle hända, just idag(!!). Jag visste att det skulle hända. Vipps så var det utan vidare där framför mig.
Helt otroligt. 

Snacka om att man kan få precis vad man vill utan att behöva anstränga sig.


Presidenten talar

"Det är helt klart en budget, det är ju fullt av siffror i den".

"Jag för inte in Gud i mitt liv... För att du vet... liksom, bli en politisk person".

"Jag vill aldrig mer behöva förklara saker jag inte kan förklara".

George W Bush

Tove vill påminna om hur viktigt det är att sova

En vän: Jag har inte sovit på två dagar.
Tove: Gå och lägg dig.
Vännen: Det längsta jag vart vaken utan att sova var nog fem dagar i sträck.
Tove: Det är farligt. Man kan dö.
Vännen: Va? Kan man?
Tove: Varför tror du att vi sover så mycket för? Kroppen och hjärnan behöver ju vila och bearbeta alla intryck, annars skulle människor bli tokiga och dö tillslut. Dessutom är det längsta en person vart vaken och överlevt i elva dagar. (rekordet slogs 1964 av en 17 årig elev,han blev för övrigt helt återställd efter det. Sämre gick det för den förre rekordhållaren som var vaken i åtta dagar. Han fick bestående hjärnskador). Dessutom finns det en tortyr metod där man håller en människa vaken, tillslut dör där också.
Vännen: Jaja.. Jag får väl sova sen då.

Om ni tänker på det, det är verkligen tortyr att inte få sova.
Efter 36 timmar är du som att vara full. 72 timmar = du blir paranoid, 4 dagar hallucinationer och du drömmer fast du är vaken. Efter det lär man ju knappt vara medveten om någonting.

Jag föreslår att alla ser till att sova ordentligt.

 
Sova bör man annars dör man.


Valborgs filosofi

Igår vcar Tove filosof.
Hennes mun gick i timtal (kändes det som), om hur vi inte bör se det vi inte har utan istället vara glada över det vi har. Om hur det vi ser är ett resultat av vad vi känner, och ganska allmänt om psykologi.

Jag babblade på om vad vi ser på insidan blir ett resultat av vad vi ser på utsidan. Eftersom all power kommer från insidan. Jag sa att i mitt universum är det fred. För att det är så jag ser på det inifrån.
Sedan bara rullade det på utav bara farten (spriten). Hur vi ska vända på antikrigs orginisationer och gå med i fredsorginisationer istället. Eftersom det sänder ut en mer positiv känsla ut i universum. För att "all this puching against, just adding to".
Det var roligt att många höll med mig. (och pallade lyssna överhuvudtaget). Jag kan ju inte sluta när jag börjat babbla.

Sedan kom någon med ett motargument:
Men det är klart du kommer att se det som du vill se. Om du går omkring och tänker på blommor så kommer du att se blommor överallt.

Detta argument sa emot sig självt. Eftersom det är så det hela fungerar. Jag tänker på blommor, då är det det jag ser, och min hjärna kommer att plocka upp alla signs av blommor. Denna argumentation gav mig bara mer adrenalin och jag stod ännu mer för att det jag sa faktist var sant. Och tydligen kunde jag inte ge vika en tum. Å andra sidan kunde denna diskussion pågår i timtal, eftersom båda av oss varken hade rätt eller fel, utan båda faktist menade samma sak.

"Människan är alltings mått".

Så vad kom vi fram till av detta inlägg då?
Jo, att det vi ser och känner inte är ett resultat av vad vi ser på utsidan, utan istället att det vi ser på utsidan är ett resultat av vad du känner och ser på insidan.

Det vi ser är inifrån och ut, inte utifrån och in.


Misslyckade stavningar på farsans dator

Vill bara meddela alla att jag inte är analfabet. Men detta är farsans dator. Super jobbiga tangenter. Därav alla dessa stavfel i inlägget nedan. Bara så ni vet.

En taxischaufför var nära att förstöra Toves Valborg.

Valborg.
Tove ska på partaj i Nykvarn. Hon ska tydligen ta taxi dit. Eftersom någon sa att det var smidigare. Och efter en ganska sliten arbetsdag är Tove på ganska dåligt humör ändå och har egentligen ingen lust med någonting. Men hon beställer ändå en taxi till hennes gata.
Efter en stund ringer taxischauffören och frågar vart fasen jag är. Denna irriterande och oytrevliga schaufför kan inte ens svenska. Jag blir smått irriterad eftersom jag inser ganska fort att han inte alls är nära mitt hem. Trotts att han säger att han bor i området. Efter att ha försökt förklara för honom en kvart vart jag bor har jag lust att lägga mig ned på backen och skrika. Så irriterad är jag.

Tove: Alltså hur svårt kan det vara. Jag bor på blabla gatan i södertälje.
Chaufför: Södertälje? Jag är i Salem.

Å dääär försvann alla mina sista krafter. Och han la på i örat på mig.

Sedan ringer sara och hopn får beställa taxi åt mig eftersom jag ändå är påväg att gå och lägga mig i min säng.
Kvällen slutade ändå lyckad måste jag säga.
Jag var tvungen att inse att dagen knappast skulle bli bättre att ligga hemma och deppa över en otrevlig taxidriver.

Är man på botten kan det ju bara bli bättre. Och det blev det.

RSS 2.0